Val meer op met een verticale video op Instagram en Facebook

Wanneer je een video alleen voor Instagram of Facebook in wilt zetten, is het in de meeste gevallen slim om verticaal te filmen. 

 

Om met een video meer op te vallen, wil je natuurlijk je advertentie zo groot mogelijk geprojecteerd hebben. Een video met een standaard 16:9 verhouding scroll je in je social feed snel doorheen. Daarom is het verstandig om verticaal te filmen in een 9:16 verhouding waardoor je video op de social feed bijna 2x zoveel ruimte inneemt en dus meer opvalt. 

 

Wanneer je de video voor meerdere platformen wilt gebruiken is het toch verstandig om in de standaard 16:9 verhouding te filmen. Door te filmen in hoge resolutie en wijdere shots te maken, kan in de montage nog een extra versie worden gemaakt met een verticale uitsnede.